Php ve curl kullanarak post işlemi nasıl yapılır? Php post request oluşturma işlemlerini bütün varyasyonlarıyla incele. Javascript kullanarak php post.

İçindekiler
Php Basit Post İşlemi
Php kullanarak form ihtiyacınız olmadan kullanabileceğiniz post türüdür. Değişkenlerinizi ya da belirlediğiniz verileri php post işlemi ile gönderebilirsiniz.
Dosya adı: postkarsila.php
<?php if (isset($_POST['submit'])) { $name = $_POST['name']; $email = $_POST['email']; echo "Gönderilen Değerler: <br>"; echo "İsim: " . $name . "<br>"; echo "Email: " . $email; } ?>
Dosya adı: index.html
<form action="" method="post"> İsim: <input type="text" name="name"><br> Email: <input type="text" name="email"><br> <input type="submit" name="submit" value="Gönder"> </form>
Textboxlara girdiğiniz veriler postkarsila.php sayfasında görüntülenecektir.
Php Ajax ile Form Post Nasıl Yapılır?
Aşağıdaki örnek, bir formu göndermek için kullanılan basit bir php ajax post isteğini göstermektedir.
<form id="myForm"> <input type="text" name="name" value="Yusuf Bayır" /> <input type="text" name="email" value="info@yusufbayir.com" /> </form> <script> // Formu alalım var form = document.getElementById('myForm'); // Form verilerini toplayalım var data = new FormData(form); // Ajax isteği oluşturalım ve gönderelim var xhr = new XMLHttpRequest(); xhr.open('POST', 'gonder.php', true); xhr.onload = function () { // İstek başarılıysa bu fonksiyon çalışacak if (xhr.status === 200) { alert('Form başarıyla gönderildi!'); } else { alert('Bir hata oluştu!'); } }; xhr.send(data); </script>
Örnekteki kod name ve email değişkenlerini gonder.php adresine post olarak göndermemizi sağladı. Php ajax post işlemleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için Ajax sayfasına gidin.
Php Curl ile Post
Php post işlemini curl ile yapmak isterseniz aşağıdaki örneği inceleyebilirsiniz.
<?php // POST isteği için URL'yi ayarlayalım $url = 'https://www.yusufbayir.com/post.php'; // POST verilerini ayarlayalım $data = array('name' => 'Yusuf Bayır', 'age' => '25'); // Curl başlatma ve ayarlar $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1); // POST isteği için 1 olarak ayarlayalım curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $data); // Verileri ekleyelim // Sonuçları alalım ve çözümlenmiş sonucu döndürelim curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); $result = curl_exec($ch); // Sonuçlar alalım curl_close ($ch); // Curl kapatma echo $result; // Sonucu ekrana basalim ?>
Php Curl ile Get İşlemi
Php curl get işlemi belirlediğiniz internet sitesinin kaynak kodunu çekmenizi sağlar.
<?php $url = 'https://www.yusufbayir.com/'; $ch = curl_init($url); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); $response = curl_exec($ch); curl_close($ch); echo $response; ?>
Php Post Nedir?
Post işlemi, bir web sayfasından veri gönderme işlemidir. Post işlemi, bir web sayfasından verilerin gönderilmesini sağlayan bir HTTP (Hypertext Transfer Protocol) yöntemidir. Post işlemi, kullanıcı tarafından gönderilen verilerin sunucuya iletilmesini sağlar.
Post işlemi, kullanıcı tarafından gönderilen verilerin sunucuya iletilmesinde kullanılan en yaygın yöntemdir. Post işleminde, kullanıcı tarafından gönderilen veriler URL üzerinden değil, HTTP isteğinin başlık ve vücut bölümlerinde iletilir. Bu nedenle post işlemi, URL üzerinden gönderilecek verilerin daha güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.
Post işleminin avantajları arasında; verilerin daha güvenli bir şekilde iletilmesi, daha fazla veriyi aynı anda iletilebilmesi ve isteklerin daha hızlı gerçekleştirilebilmesidir. Ayrıca post işlemiyle sunucuya herhangi bir sorgu yapmadan da bilgi almak mümkündür.
- HTTP protokolünün kullanımıyla gerçekleştirilir.
- Tarayıcının URL satırında gösterilmez.
- Tarayıcı tarafından sunucuya gönderilen verilerin saklanmasını sağlar.
- Sunucuya gönderilen verilerin daha büyük boyutlarda olmasına izin verir.
- Sunucuya gönderilen verilerin daha kolay şifrelenebilmesini sağlar.

Php Get Nedir?
GET ve POST, HTTP protokolünün iki temel istek türüdür. GET ve POST arasındaki fark, isteklerin nasıl gönderildiği ve kullanım amacına bağlıdır.
GET İsteği: GET isteği, URL’de gönderilen verileri almak için kullanılan bir HTTP isteğidir. Bu tür bir istek, tarayıcının URL’yi yazmasıyla veya başka bir sayfaya tıklamasıyla oluşturulur. GET isteğinde gönderilen veriler, URL’de görünebilir ve tarayıcı tarafından kaydedilebilir. GET isteği, verilerin okunması için kullanılmalıdır.
POST İsteği: POST isteği, sunucuya veriler göndermek için kullanılan bir HTTP isteğidir. Bu tür bir istek, formlar aracılığıyla oluşturulur ve veriler taraycadan sunucuya gizli olarak gönderilir. POST isteğinde gönderilen veriler URL’de görünmez ve tarayıcıda kaydedilemez. POST isteği, verilerin kaydedilmesi için kullanılır.
- Bir web tarayıcısından bir web sunucusuna veri göndermek için kullanılan bir HTTP isteği yöntemidir.
- URL’de gönderilen verileri gösterir ve bu verileri sunucuya göndermek için kullanılır.
- URL’de sorgu dizesi olarak adlandırılan özel bir biçimde verileri göndermek için kullanılır.
- Sunucudan istenen sayfaya bağlantı sağlamak için kullanılabilir ve bu sayfa üzerinde değişiklikler yapmak için de kullanılabilir.
- Get metodunun avantajları arasında, hata ayarlarının düşük olması ve hata ayarların daha hızlı olmasıdır.
PHP Post İşlemleri Hakkında Sorular
Php post işleminin kullanımı basit fakat kullanım için dikkat etmemiz gereken birkaç adım bulunmaktadır. Bu adımları dikkate alarak en sağlıklı ve güvenli php post işlemlerini projelerinize dahil edebilirsiniz.
Php Post İşlemi Güvenlik Detayları
PHP post verilerini güvenli hale getirmek için en önemli adım, gönderilen veriyi doğrulamaktır. Bu doğrulama işlemi, gelen veriyi kontrol etmek ve geçerli olup olmadığını belirlemek için kullanılan bir yöntemdir. Doğrulama işlemlerinde, gelen veriyi sorgulamalar veya formlar aracılığıyla belirli koşullara uygunluk testlerine tabii tutabilirsiniz. Ayrıca, gelen veriyi filtreleme veya şifreleme yöntemlerini de kullanarak güvenlik seviyesini arttırabilirsiniz.
PHP post verilerini güvenli hale getirmek için yetkilendirme mekanizmaların da etkin bir şekilde uygulanması önerilir. Yetkilendirme mekanizmalar sayesinde sadece yetkili kişilere erişim izni tanınmakta ve bu kişiler tarafından girilen bilgilere erişim engellenmektedir. Ayrıca yetkilendirme mekanizmalar sayesinde saldırganlar tarafından oluşturulmuş olası tehditler de ortadan kaldırabilirsiniz.
PHP post verilerini güvenli hale getirmek için zaman zaman gerektiğinde parola değişikliklerine de başvurmanız önerilir. Parola değişikliklerinde parolalar her zaman karmaşık olmalar ve herhangi bir kişisel bilgiye dayatılmayacak şekilde oluşturulmalar önerilmektedir. Ayrıca parolalar her zaman belli aralarda değiştirilmelidir.
Daha fazla php kodlama örneklerine erişmek için PHP kategorimizi ziyaret edin.
PHP Post Güvenli mi?
PHP post güvenli bir yöntemdir, ancak her zaman güvenlik önlemleri alınmalıdır. Örneğin, verilerin şifrelenmesi ve kimlik doğrulama işlemleri gibi. Ayrıca, verilerin kötü amaçlı kullanımlardan korunması için güvenlik duvarı ve diğer güvenlik önlemleri de alınmalıdır.
PHP Post Neden Kullanılır?
PHP post, kullanıcıdan gizli veri almak için kullanılır. Post, tarayıcının URL’ye veri göndermesini önler ve bu nedenle güvenlik açısından daha güvenlidir. Post, formlar aracılığıyla kullanıcıdan alabileceğiniz bilgileri sunucuya göndermek için kullanılabilir.
Bir cevap yazın